1
2
3
banner-icon-black

RECIPES – IDEAS

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

Υλικά

  • 1 πακέτο στρογγυλής σφολιάτας
  • 400 γρ ανθότυρο
  • 100 γρ τυρί φέτα
  • 300 γρ ντοματίνια
  • θυμάρι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Πάρτε ένα στρογγυλό πυρέξ με διάμετρο 28 cm. Βουρτσίστε το κάτω μέρος και τις πλευρές του πυρέξ με λίγο ελαιόλαδο και βάλτε πάνω τη ζυμη για τη σφολιάτα, αφήνοντας τις άκρες να προεξέχουν  από το πυρέξ.
Τρυπήστε το κάτω μέρος της ζύμης με ένα πιρούνι.
Ανακατέψτε τον ανθότυρο με τη φέτα και προσθέστε πιπέρι και λίγο θυμάρι (περίπου 1/2 κουταλάκι του γλυκού).
Αφού ανακατέψετε καλά το μείγμα στρώστε το πάνω στη σφολιάτα.
Πλύντε τα ντοματίνια, στεγνώστε τα, κόψτε τα στη μέση και αλατίστε τα.
Τακτοποιήστε τα ντοματίνια πάνω από τα τυριά.
Πασπαλίστε με λίγο θυμάρι και γυρίστε προς τα μέσα τις άκρες  της σφολιάτας που προεξέχουν από το πυρέξ, έτσι ώστε να καλύπτουν τα τυριά.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 ° C, για 40 λεπτά.
Βγάλτε την τάρτα από το φούρνο, αφήστε την να κρυώσει λίγο και βρέξτε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο.

ΦΩΛΙΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

Υλικά

  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 60 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
  • 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 220 γρ. κατεψυγμένα φρούτα του δάσους
  • 100 γρ. μαρμελάδα φράουλα ή φρούτα του δάσους
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ. σούπας νερό

Διαδικασία

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τα κατεψυγμένα φρούτα με τη μαρμελάδα.
Κατόπιν παίρνουμε το φύλλο της σφολιάτας, το ανοίγουμε και το κόβουμε σε 6 κομμάτια. Τα οποία τα τρυπάμε με ένα πιρούνι σε πολλά σημεία. Μετά τα τοποθετούμε σε ένα ταψί (25Χ35) το οποίο το έχουμε στρώσει με μία λαδόκολλα.
Σε ένα άλλο μπολάκι ανακατεύουμε το αυγό, το νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια από κάθε σφολιάτα.
Έπειτα απλώνουμε στη σφολιάτα μια κουταλιά από το μείγμα με το τυρί κρέμα και μια κουταλιά από το μείγμα με τα φρούτα του δάσους.
Ύστερα διπλώνουμε ελαφρά τις άκρες σχηματίζοντας έναν κύκλο, έτσι ώστε η κρέμα κατά το ψήσιμο να μην «χυθεί» προς τα έξω.
Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά, τον οποίο έχουμε προθερμάνει στους 180ο C στον αέρα.
Μόλις η σφολιάτα πάρει ένα χρυσαφί χρώμα τότε οι φωλιές μας είναι έτοιμες. Τις βγάζουμε από το φούρνο, τις αφήνουμε 3-4΄ και κατόπιν τις πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.